Η παγκόσμια αγορά συστημάτων Πυρασφάλειας αυξάνεται κατά 10,5% ετησίως

Το μέγεθος της παγκόσμιας αγοράς συστημάτων Πυρασφάλειας προβλέπεται να φθάσει σε 116,5 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2025, σύμφωνα με έρευνα της Orbis Research.

Οι κύριοι παράγοντες που τροφοδοτούν ένα μέσο ετήσιο ρυθμό αύξησης (CAGR) 10,5%, περιλαμβάνουν την αύξηση της αστικοποίησης και την ανάγκη για ισχυρά συστήματα Πυρασφάλειας, με στόχο την ελαχιστοποίηση των περιουσιακών και ανθρώπινων απωλειών.

Γεωγραφικά, η Βόρεια Αμερική αντιπροσώπευε το μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς το 2017 στην αγορά συστημάτων Πυρασφάλειας, λόγω της μεγάλης αύξησης των ανακαινίσεων στην περιοχή. Οι Ηνωμένες Πολιτείες, ο Καναδάς και το Μεξικό, προσφέρουν σημαντική ανάπτυξη στον κλάδο, μέσω της ανασυγκρότησης παλαιών μεγάλων κτιρίων και της αύξησης του τουρισμού και των ξένων επιχειρήσεων.

Ο τομέας των τελικών χρηστών, εμφανίζει το μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς στη Βόρεια Αμερική, με μέσο ετήσιο ρυθμό αύξησης 10,8%, για να φτάσει τα 9,3 δισεκατομμύρια δολάρια το 2025, από 4,2 δις δολάρια το 2017. Η αύξηση αυτή οφείλεται στην αύξηση της κατασκευής εμπορικών κτιρίων μικτής χρήσης, σούπερ μάρκετ, υπεραγορών, κτιρίων γραφείων και κατοικιών.

Ο επαγγελματικός τομέας συστημάτων Πυροπροστασίας ωφελείται κυρίως από την ανάγκη αναβάθμισης της υφιστάμενης υποδομής των κτιρίων, προκειμένου να συμβαδίζει με τον ανταγωνισμό για την προσέλκυση και διατήρηση των μισθώσεων. Επίσης, η ζήτηση για οικολογικά κτίρια αυξάνεται, γεγονός που ωφελεί την αγορά των συστημάτων Πυροπροστασίας.